Pentulaatikkossa on pentuja
Kirpun ja Lucan pennut syntyivät 4.9.2024 Kaksi urosta, toinen töpö ja toinen pitkähäntäinen sekä yksi pitkähäntäinen narttu. Kaikilla ovat varattuja.
Emä: Marikharon Kinder eli "Kirppu".
Kirppu on ollut helppo rotunsa edustaja joka rakastaa ihmisiä vauvasta vaariin. Ei omaa vahtiviettiä. Ei hauku juuri koskaan, mitä nyt naapurin kissalle. Ei omaa riistaviettiä joten spa kokeisiin ei olla menty. Luonnetetissä pärjäsi hienosti ja näyttelyissäkin ERInomiseksi arvosteltu.
Uros: Ran-Plan Wildchild "Luka".
Lukasta löytyy samoja hyviä luonteenpiirteitä mitä kirpustakin. Avoin ja sosiaalinen luonne. Iloinen ja tottelevainen. Perusterve. Noutoleikit ja metsässä lenkkeilyt parasta. Osaa ottaa myös rennosti.
LINKKI YHDISTELMÄN SUKUTAULUUN KENNELLIITON JALOSTUSTIETOJÄRJESTELMÄSSÄ: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI38372/16&ReknoI=FI49280/21
ODOTAMME PENNUISTA VANHEMPIENSA KALTAISIA HYVÄLUONTEISIA, ILOISIA JA INNOKKAITA, AINA VALMIITA TOIMINTAAN. KYKYÄ MYÖS RAUHOITTUA.
Marikharon pennut myydään kenneliitton sopimusta käyttäen, rekisteröitynä, eläinlääkärin tarkistamina. Mukaan tulee kirjalliset ruokinta ja hoito ohjeet. Luovutusikä vaihtelee 8-10vk välillä. Jos kiinnostuit kasvateistamme ja uskot että sinulla/teillä on mahdollisuudet panostaa
8vk-4kk - pikkupennun SOSIALISTAMISEEN
4kk-9kk - pennun KASVATUKSEEN
9kk-3v -nuoren KOULUTTAMISEEN
3v-8v -aikuisesta HUOLEHTIMISEEN
8v-> -ikääntyvästä VASTUUN KANTAMISEEN
Ota reippaasti yhteyttä mieluiten sähköpostitse marita.partanen65@gmail.com tai puhelimitse 0403556604 (vuorotöitä tekevinä vastaaminen puheluihin määrättyyn kellonaikaan on haasteellista).
Varauduthan kertomaan perheestäsi. Missäpäin Suomea asustelette ja miten. Mitä odotatte mahdolliselta omalta koiralta? Onko aikaisempaa koirakokemusta ja jos on niin millaista? Minkälaiseen rooliin koira perheessänne tulisi (koti/harrastus/käyttö -koira), minkälaisia odotuksia teillä on mahdollisesti kasvattajasta? Mielelläni neuvon ja kerron rodusta lisää.
Pentujen sosiaalistaminen
Pennut kasvavat kotonamme, arjen keskellä. Ne tottuvat perheen omiin ja vieraileviin koiriin. Lapsenlapsemme sekä muut vierailijat osallistuvat pentujen sosiaalistamiseen. Pennut pääsevät autoajelulle sekä muutamiin vierailupaikkoihin. Tulevan perheen tulee jatkaa pennun totuttamista uusiin asioihin ja ottaa mukaan arjen askareisiin. Pennun paras sosiaalistumisajankohta ajoittuu 3-14 ikäviikkoon saakka. Tämän jälkeen sosiaalistumista edelleen tapahtuu mutta pentu on jo oppinut tavan suhtautua uusiin asioihin.
Pennulle tulee tarjota riittävästi virikkeitä, suhteessa sen ikäkauteen. Liikaa suojelua tulee välttää jotta pentu pääsee itsenäistymään ja oppii luottamaan omiin kykyihinsä.
Lue lisää pentujen sosialistamisesta kenneliiton sivuilta: https://www.kennelliitto.fi/tietoa-meista/blogi/tolkku-mukana-sosiaalistamisessakin