Sijoitus/jalostus

Raul on sosiaalinen, fiksu, aktiivinen ja kiltti koira. Tulee toimeen pienten ja isompien lasten kanssa. Raulin kanssa harrastetaan tokoa ja metsästystä. Tokossa oppii nopeasti uudet tehtävät, mutta palkan toivossa pyrkii suorittamaan tehtävät etukäteen ja pyytämättä. Metsästyksessä pääasiallinen käyttötarkoitus on nouto ja etsintä. Kyyhky ja sorsalinnut löytyvät vaikeistakin paikoista, eikä isännän ei ole tarvinnut mennä vedestä saalista hakemaan. Agilityn peruskurssi on myös käytynä. Raul on toiminnan mies, joka on neninensä aina paikalla auttamassa, oli kyse sitten kukkien istutuksesta tai imurin korjaamisesta.

Sijoituksessa ovat myös Marikharon Maxima, Cecilia ja Pepita, kuvia heistä myöhemmin. 

Manta on rauhallinen ja kuuliainen, Helposti koulutettava: nopea ja innokas oppimaan uutta ja muistaa kerran oppimansa asiat hienosti. Suhtautuu asiallisesti muihin koiriin. Avoin ja sosiaalinen vieraille ihmisille, ilmoitetaan tulijat kuitenkin kotiväelle. Harrastuksina Mantalla on tokon ja aglityn alkeet. 

Meppi on aktiivinen, sisukas ja huumorintajuinen. Lempi puuhia ovat uiminen, pallottelu ja lasten kanssa leikkiminen. Sen kanssa on aloitettu agility,  jossa se pääsee hyödyntämään ketteryyttään ja innokkuuttaan. Ponnistusvoimaa ja vauhtia riittää, malttia vielä opetellaan..
Muista koirista Meppi tykkää, vieraat ihmiset -etenkin-miehet- täytyy yleensä ensin haukkua, mutta hetkenpäästä niistä voikin tulla jo hyviä kavereita. Omaa perhettään se rakastaa yli kaiken ja muistaa näyttää sen aina. Meppi kulkee innoissaan mukana kaikkialla missä perhekkin.

Maiza on elämäniloinen ja energinen. Kaikenlainen touhuilu on sille mieleen, eikä missään tekemisessä ole motivaation puutetta. Kotona rauhassa sohvalla oleminen onnistuu myös. Kuitenkin aktiivinen tekeminen, agility, metsässä kirmailu ja juoksulenkit oman ihmisen kanssa ovat parasta. Uusiin koiriin ja ihmisiin totuttelu vaatii hieman aikaa, mutta kun luottamus syntyy on läheisyyden ja pusujen jakelu loputonta.